torsdag 15. mai 2008

Verdens Navle - Todos Santos

Det kunne egentlig ikkje vaert lengre fra sannheten, men for droeye 4000 innbyggera saa er det faktisk det som er tilfellet. Har vaert her i 5-6 dager naa, aa det ser nok ut til at det blir flere netter her. Grunnen til dette er vel kanskje ikke at det er saa fantastisk mye aa ta seg til i denne byen, men heller det at det er vilt billig. Magesjauen regjere paa hotelrommet, aa det e John Tan som er vaers rammet. Han har stortsett stirra i dodoera de siste par dagene. Martin kan ogsaa rapportere om endringer i kvaliteten paa avfoeringen. Heldigvis har jeg sluppet veldig godt unna.

Det er ikke mye aa ta seg til om dagene. Vi holder nedtelling paa antall dager det er igjen til hjemreseien starter. Vi er alle enige om at det blir deilig aa komme hjem. De par dagene det tar aa komme seg hjem skal ikke vaere noe problem. Tok jo faktisk 8 mnd aa komme seg hit, saa det blir som en liten fjaert i havet. 17. mai naermer seg med stormskritt. Har planer om aa arrangere tog, med paafoelgende feiring paa kvelden. Blir vel ikke helt som 17. mai toget i harstad kanskje, men vi skal gjoere vaares baeste. Ellers saa er det mye avslapping med bassenget.

For et par dager siden tenkte John Tan og jeg at det var paa tide aa ta fram surfebrettene. Vi hadde blidd fortalt av noen lokale kontakter at surfestranden var bare 15 minutter unna. Nesten for godt til aa vaere sant. Og som de fleste ting som ser ut til aa vaere det, saa er de nettopp det. Etter en times gaaing med surfebrettet under haanden og to - tre sultne gribber sirklende over oss (ikke noe tull altsaa), kom vi ut av semioerkenen og inn i en ny liten landsby. Her fikk vi heldigvis haik med en koslig amerikaner. Han kjoerte oss ned til den oede stranden. Boelgene paa stranda var ikke akurat det vi forventet. Boelgene broet tungt over en rullesteins dekt bunn. I tillegg var vannet ganske saa kaldt. Aa det var egentlig det. Fikk heldigvis ogsaa haik tilbake til Todos Santos. Aa vi har egentlig gitt opp surfing her i naeromraadet.

For aa si det rett ut har vi hatt baade opptura og nedtura her i Mexico. Aa desverre har vi kanskje faatt et litt feil bilde av landet er jeg redd. Byene er som regel over middels forsoeplet. Kan egentlig forstaa hvorfor. Det er jo ikke en eneste soeppeldunk aa oppdrive. Ellers saa har vi sett mye spektakulaer natur, men da trekker jeg ikke inn Mexico. Her er det stortsett bare kaktuser og oerken vi har sedd. Surfing er det ogsaa heller daarlig med. Overaskende finner vi veldig faa byer som ligger ved stranden. Naar de foerst ligger med stranden er det advarsler om haier og steinbunn samt farlige rips. De stedene vi ellers har funnet der det er mulig aa surfe, er det nesten helt umulig aa ta seg fram uten egen transport. Derfor har vi egentlig bare lagt oss til ro her i Todos. Ser ikke noe poeng i aa reise til en ny by som det stortsett ikke er noe annet aa gjoere enn det det er her.

Blir nok aa komme tilbake til Mexico, men det blir nok ikke til Baja California. I tillegg saa skal jeg nok gjoere unna en del research foerst. Blir vel aa dra opp til California igjen rundt den 18 - 19 Mai. Skal sjekke ut hollywood pluss noen beroemte strender foer vi border flyet til London.

Ellers gaar det bare Laekkert

Hasta luego amigos.

Ingen kommentarer: